Ikea

I dag åkte vi till Ikea med småttingarna:-) Tog bussen från torget. Vi fick plats på den andra som kom.
Men det uppstod en liten fajt med en annan mamma. Vi ställde vagnen längs med bussen och då fick inte hennes vagn plats (hon kom efter oss) och hon ville att vi skulle ställa den över mittgången eller gå ut.
Vi har tidigare fått en utskällning av en busschafför för att vi ställt vagnen på detta sätt (ej tillåtet av säkerhetsskäl) och vi ville såklart inte göra om det misstaget. Men då mamman knappt pratade ett ord svenska så vet jag inte om hon förstod vad vi menade. Hur som helst så kom tillslut busschaffören och sa till oss att ställa vagnen över mittgången. Vi förklarade för honom att vi inte trodde att det var tillåtet. Vilket han håller med om men tycker att man kan tänja lite på reglerna eftersom det ändå inte är så mycket folk på denna linje.
Som sådana goda bussresenärer som vi är gjorde vi som vi blev tillsagda och alla passagerare fram i bussen (varav flera äldre personer) fick klättra över vagnen. Härligt.
Men nu kan man ju fråga sig vad det är som gäller för alla våra framtida bussresor. Ska vi bryta mot säkerheten och riskera att få en ilsken busschaffis på oss eller ska vi följa reglera och riskera att få ilska bussresenärer med barnvagnar på oss?
Vi får nog helt enkelt höra av oss till värmlandstrafik och fråga hur vi ska göra och förhålla oss till det i fortsättningen.

Förövrigt är jag förbannat trött på alla som släpar med sig barnvagnen bara för att åka gratis. Deras barn har ju sen länge växt ur den och sitter i stället på sätet bredvid. Reglen om att man åker gratis med vagn är ju till för att man ska slippa lämna sitt barn för att gå fram och betala. Men det faller ju om ungen är 5 år och kan promenera fritt.
Visst, det är ju synd om dessa personer är så fattiga att de inte kan betala bussen. Men det känns ju onödigt att deras vagnar ska ta upp plats i onödan och hindra oss andra, som verkligen behöver vagnen, från att åka. Då betalar jag hellre och kommer med var eller varannan buss i stället för att behöva vänta 3-4 stycken innan vi får plats. Jag har faktiskt hör att det kan bli aktuellt. Att de ska ha ett system som gör det möjligt att betala för resan utan att behöva lämna barnet. Jag längtar!

Ikea besöket gick finfint. Vi köpte bara smågrejer eftersom vi var tvungen att bära allt. En rullgardin till barnrummet så att Elly och Nadja ska kunna börja sova där, en mjuk barnmatta för dem att krypa på, förvarings tyglådor, pås-stänga-igenare, krabbis 4 och nykelpigis. Vill så gärna köpa nya (barnsäkrare) vardagsrums möbler där i från. Men det får vänta tills vi har en säker inkomst igen.
Vi stannade en stund på restaurangen och jag måste erkänna att det var riktigt bra där.- Säg mig, är det två lika?
- Nej, det är en tjej och en...krabba(!)Spacebabies

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0