Bajs

Idag har de små liven blivit något försummade. Men det var till förmån för deras (och vårt) välbefinnande. Vi har nämligen röljt upp ordentligt i deras rum. Dessutom har jag rensat bort alla min kläder som inte längre passar eller är för slitna/fula. Det blev sisådär 10 plagg kvar. Nja, lite mer kanske. Men det var inte mycket kvar i alla fall. Jag har ju knappt köpt några kläder på flera år. När vi försökte få barn så ville jag ju inte köpa särskilt mycket då jag ändå planerade att växa ur det. Så där gick det ju ett år. Sen var jag gravid i 9 månader och köpte bara mammakläder. De senaste 7 månaderna har jag ägnat åt att krympa så de lilla jag har köpt har blvit för stort eller är ammningskläder. Så det jag har är typ från gymnasietiden och de plaggen jag köpte tidigare i månaden. Lagom kul:-( Men det ger sig nog efter hand. Bara jag stannar på en komfortabel storlek och har lite tid över då och då.

På tal om storlek. Jag kommer passar i de flesta av mina gamla byxor (förutom några som är för tajta över höfterna) men kommer knappt i några gamla t-shirtar eller linnen. De är för korta på längden så att de visar magen. Så va de inte förr. Har jag växt på längden?

Men tillbaka till Ellys och Nadjas rum. Nu är det uppröjt och barnsäkrat. Så äntligen har vi ett ställe där vi inte behöver lyfta bort dem från farliga saker vareviga sekund. Härligt! Det enda som fattas är nya tapeter. De vi har är bland det fulaste världen skådat. Vi har försökt få till det sen förra sommaren. Inga problem säger värden. Men de har hela tiden andra projekt att pyssla med. Nu har de i alla fall sagt att vi ska få det till hösten eller möjligtvis i sommar om det regnar mycket (de håller på med fasad renovering). Så vi håller tummarna för det. Tapeterna vi har valt är inte kanon. Men vi fick inte så mycket att välja mellan så de får duga.


I går blev jag överfallen av två bestar:


De lever på hår.


Åh, det var så roligt idag. Det händer ganska ofta att någon av barnen eller t.o.m. båda två passar på att bajsa under måltiderna. Jag har läst att det beror på att bajs-reflexen kommer igång vid intag av mat. Vid det här laget är vi ganska härdade utan ser det mer som något lustigt eller jobbigt om barnet blir ledset än osmakligt.
Så idag gav Tommy dem lunch medans jag röjde upp i deras rum.

Så efter ett tag hör man Tommy mummla:
- Tänk att du Elly kan sitta här så obrydd och äta när matgästen till vänster om dig sitter och stinker bajs.
och så hör man från Nadja:
- Hump! (precis som hon ville säga "har du nån bättre ide eller!").
Då var det kört. Både Tommy och Jag började asgarva och de stackars barnen som inte var ett dugg beredda började stor böla. Hehe, det var inte lätt att sansa sig då inte.

Nästa matning höll jag i och då var det Ellys tur att skita. Men resultatet var i princip det samma. Tommy går förbi och viskar till Nadja:
- Jag tror matgästen till höger sitter och bajsar. Sen var det kört för min del igen. Mest med tanke på tidigare händelse. Tack och lov blev de inte lika skrämda.

När vi gjorde i ordning på rummet så hittade vi i en baby mössa som vi inte använt. Vi testade den på tjejerna och det kunde knappast bli sötare. Synd att den var för stor i vintras. Nu är det ju för varmt. Men vi fick åtminstone bildbevis på hur söta de skulle varit.Toker (Elly)En handfull Nadja.

Lilla vampyren.

Nu är äntligen alla Lilla vampyren böckerna (av Angela Sommer-Bodenburg) erövrade. Tack vara stora syster Malins goda omdöme blev jag en hängiven anhängare redan innan jag själv kunde läsa. Många trevliga stunder med högläsning blev det.
Jag har dock varit orolig för att traditionen ska gå i stöpet redan innan det blivit en tradition. Lilla vampyrenböckerna slutade nämligen säljas redan innan man själv blivit klok nog att köpa upp dem. Först boken erövrade jag dock genom stöld (ej från privatperson) för många många år sedan. Tommy försökte köpa en till min födelsedag för några år sedan men kom ingen stans. Nu det senaste året har han dock gjort riktigt bra i från sig. 5 böcker (alla svenska förutom den första som jag redan hade) på under ett år. Nu är alltså samlingen komplett:Hehe, när jag gick i mellanstadiet kallade jag mig "vampyren". Lagom nördigt.


Ärligt. Bebisar beter sig ofta mer eller mindra sinnessjukt. De skrattar åt de mest konstiga sakerna, växlar humör på 2 röda, tjuter, babblar och spexar... ja hur ska man egentligen beskriva det. Kort sagt så skulle männen i vita rockar hämta dem fortare än kvickt om de hade lite fler år på nacken. Men det är sött och bjuder på många skratt.
Av alla de saker som jag trodde barn innebar så fanns inte humor med. Men nu har det visat sig vara en av de största.Nadjas favorit min. Thå thöt.
Elly och mammsen myser i soffan. Men kolla in hennes ögon.. greedy.
Fast det är ju inte varje dag man får en ny tv-dosa.

Nattis!

Grattis älskling!

Det känns lite fel. Vi har all anledning att fira.

1. Det är midsommar.
2. Tommy fyller 25 år.
3. Jag har namnsdag.
4. Vi har varit tillsammans i 4,5 år i morgon.
5. Både Elly och Nadja somnade kl 20.30.

Men vi gör inget speciellt (förutom lite godare middag) och vi har inte ens fått tag på en anständig tårta.
Fast det känns lugnt för min del. Jag har aldrig varit bra på att fira midsommar ändå och nu på äldre dar så är ju utbudet ganska begränsat. I alla fall om vi alla ska delta. Men en prinsesstårta hade jag inte tackat nej till.

För vår del är det tur att vädret är så ostadigt. Vi kan lugnt sitta här hemma och tänka  på hur alla midsommarfirare våndas över om det blir regn eller inte:P

Nja, nu när gubben blivit gammal kanske det är dags att se sig om efter lite yngre:-P Hela 25 jordsnurr, halva vägen till 50. Men han håller nog ett tag till. Även om jag misstänker att hans omdömme blivit lite naggat i kanterna. Han gick nämligen på betaltestet "livsprognosen" i dag. Ajdå! 149 spänn fattigare om han inte lyckas bestrida det.
Men hur som helst önskar jag älsklingen ett fint 25 årigt år och hoppas att mina presenter kommer till användning.


Elly med födelsedagsbarnet efter vår promenad.
Nadja kunde tyvärr inte vara med då hon sussade i vagnen.

Här hemma så är det pest och pina. Fast av ett positivt slag. Nu tar de sig verkligen fram. Nadja kryper och Elly krälar. Dumma oss som knappt barnsäkrat något. Nu är det vi som få lida. Vi måste alltid ha stenkoll på vad de sysslar med.
Kuddar och sånt vi stoppade upp dem med tidigare ser de numera som en hjälp att nå ännu högre.
Båda kan sätta sig upp själva. Men Elly är nybörjare och Nadja har tagit det till mer avvancerade nivårer. Hon kan även ställa sig på knä och hålla i sig mot bord och dylikt. Därför har vi även sänkt sängarna.

Nadja håller förövrigt på med en massa konster just nu. Här är en favorit:Grillfest!

Nja, för de andra i alla fall. Jag åkte dit förs efter att Nadja somnat och missade därmed den första delen av ordet. Men det var trevligt ändå. En mycket stillsam tillställning på 6 personer utanför kronoparkens studentbostäder. Jag har ju inte kommit ut så ofta. Dels för att jag inte velat vara ifrån Elly och Nadja och dels för att det har varit lite knivigt att genomföra. Men efter att de har somnat så är det lättare och jag behöver inte känna att jag missar något eftersom de ändå bara sussar som två klubbade sälar. Eller en av dem iaf. Elly bjöd Tommy på sitt förträffliga sällskap ända fram till halv elva. Vilket han var måttligt road över.
Men kvällen var kul. Förutom att jag inte fick åka buss på ungdomsbiljett. Då och då är mitt kort inställt på det om jag glömt att ändra (när man pendlar mellan att använda periodkort och kontantkort så blir det så pga det är olika åldersgränser) och det har alltid gått obemärkt förbi. Nu var det en sån situation och jag hade inte använt kortet sen förra sommaren. Men nu fick jag plötsligt ett "-Det här är inställt på ungdom. Det ska du väl inte ha?"
Förvånad och generad kunde jag inte annat än att pipa fram "-Nej, jag har inte använt kortet på jätte länge."
Syns det så väl att jag inte är under 19?
Nåja, det är kanske bara att acceptera. Vi får låtsas att det är mina nyvunna mamma visdom som lyser igenom.


Gammel som gata?


Nu är friden över. De ålar sig fram som två synnerligt kvicka larver. Det tar bara några få minuter för dem att korsa vardagsrummet. Duktiga tjejer, men fy vilket jobba att hålla koll på dem. Vår lägenhet är ju inte så värst barnsäker än.
Nu har Elly också börjat ställa sig på knäna. men det är oftast i kombination med kravlandet. Nadja står jätte bra på knäna men de senaste dagarna har hon föredragit en annan variant:
Ja, just det. Jag har ju skrivit om Ellys och Nadjas pilla-på-allt-mani. De är verkligen inte dumma när de vill ha något. Nu räcker det inte på långa vägar att lägga sakerna bakom något för att få ha det ifred. Nej, finns det innom nåbart avstånd så letas det fram. Man kan verkligen se hur de små hjärnorna arbetar för att tillfredställa deras girighet.
En favorit är leksakslådan. Vi har haft en upp och nedvänd pall på golvet för att samla upp alla leksaker i och ni kan tänka er glädjen när de upptäckte den. Både en utmaning och skojiga leksaker!
Det var Elly, som alltid haft ett gediget intresse för leksaker, som upptäckte den först. Men Nadja kom på att den gick att välta så att det var lättare att skyffla ut leksakerna.
Det ser så roligt ut när de är där ock gräver och väljer vad som är värt ansträngningen att ta upp.
Här är Elly in action:
Tvillingarna på grönbete.

I går slappade jag, Tommy, Elly och Nadja på en filt i skuggan. Det var härligt. Särskilt när det är så varmt inne och när Elly och Nadja upptäckt att elementen och bredbandssladden är blande det roligaste som finns.
De kryper inte än men tar sig fram genom att kravla och rulla så det blir ett oändligt lyfta undande. När man lyft undan den ena så har den andra hunnit fram igen. Pust.. man kan gå åt för mindre. Fast grannen såg nog lite frågande ut då jag förtvivlad och svettig försökte förklara att vi var tvugna att gå ut för att "de är ute efter bredbandssladden". 
Men i vagnen sitter de ju i alla fall stilla.
Vill inte tänka på hur det blir när de kryper eller går. Då blir det en påle på bakgården och två longeringslinor för dem att springa i. Hehe, nej så långt ska det väl inte behöva gå. Men det är överhuvudtaget ett herrans massa pillande. Man kan inte hålla i den minsta lilla grej utan att de ska dras och slitas i och de är inte svaga. Jag kommer gå ner flera kilo och bli starkare än Karl-Alfred på spenat, bara genom att hålla deras knubbiga tassar borta från allt otilåtet.

Både Elly och Nadjas storfavorit är bredbandssladden och de där vita ringarna som sitter runt rören.
Populärast just nu!

Men för att återgå till filten i skuggan. Det var skönt tyckte både vi och bebisarna och ute finns det så mycket för dem att titta på. Allt var frid och fröjd... tills Elly listade ut hur man skruvar av nappen till nappflaskan med vatten i. Sen var både barn och filt dyblöta. De är inte dumma de små liven.


Elly i grönskan!

Nadja i grönska!


Här posar vi alla tre.

Nej, nu  måste jag sluta för Nadja är på elementet och pillar igen och Elly är på väg mot dvd-filmerna. *skynda skynda*

Skönt med sommar, men hett åt bebisarna.

Nu är det riktigt hett ute. På sätt och vi skönt. Men det är synd om Elly och Nadja som måste ha långbyxor, långärmat och hatt på sig utomhus. Det är för att skydda dem från solen och för fontanellens skull. Nu brukar jag visserligen ha dem i kortärmat i vagnen eftersom de ligger i skuggan där. Men benen hänger ju ut, så långbyxor blir det tyvärr. Nätterna är också varma. Vi får sova med öppen sovrummsdörr nu och Elly och Nadja har kortärmad body i stället för vinterns heltäckande pyjamas.

I helgen var vi på namngivningsfest! Det var kul. Fick träffa ett annat par med tvillingar. Hehe, av 7 barn var 4 tvillingar. Det var lite speciellt.
Men vi vet fortfarande inte hur vi ska göra med dop/namngivning för Elly och Nadja. Ingen av oss är ju särskilt troende så det skulle ju va lite hykleri om vi döpte dem. Men samtidigt är ju dop en väldigt stark tradition.Knivigt..

Men shit vad Elly och Nadja är roliga nu. De hittar på något nytt varje dag. Ensama eller tillsammans. I går "lekte de tåg" eftersom Nadja fått dille på att pilla på Ellys bak. Nadja har även förälskat sig i Ellys strumpor så de får inte sitt kvar särskilt länge (kanske bra i denna värme). Elly förflyttar sig överallt i spjälsängen nu och det har hänt fler gånger att vi mitt i natten blivit helt förskräckta över att vi inte hittat henne. Fast som tur är har hon alltid återfunnits nerkrupen i fotändan. Elly har även börjat sova på mage. Jag tycker att det känns lite läskigt. Men vad kan vi göra när hon vänder sig hur hon vill?
På mornarna brukar Elly och Nadja ligga och spana på varandra genom spjälorna och efter ett tag brister de ut i tokiga glädje tjut. De är så söta när de flörtar på det viset med varanndra. Då är man verkligen glad att de är två.
Nadja har förresten lärt sig att stå på knäna så nu är det nog inte långt kvar till hon kryper. Jag längtar och grämer mig om vartannat . För hur ska vi då lyckas ha koll på henne?
Elly ha också kommit upp på knäna nån gång. Men hon tar sig fram så bra genom att rulla att hon inte verkar så intresserad. Vi får väl se om det blir någon krypare av henne. Annars har hon blivit en utomordentlig jollrare. Det är tvåstavigt nu. Alltså ga-ga, va-va, ba-ba osv. Men det allra nyaste är att prutta med munen. Så lagom snyggt.Tänk dig att dina barn vill något. Men du säger nej. Du är bestämmd på den punkten och tänker inte vika dig........och så få du den här blicken:

image11

och den här...

image12

..vi är chanslösa..

RSS 2.0