Nappis.

Nappisen ja. Den är go den. Det tycker både Elly och Nadja och det har de gjort nästan från start.
Ändå får vi ofta frågan om de inte tar napp?
Det är nog för att de nästan aldrig ses med napp. Vi har nämligen bestämmt att nappen har man bara när man ska sova. I början hade de nog napp lite hur som helst, men då sov de ju också lite hur som helst.
Fast när de blev större märkte vi att de inte hade något napp-behov när de var vakna så då kändes det ju onödigt att erbjuda den. Elly och Nadja är också så att de (näsan) aldrig gnäller utan anledning. Gnäller de så är det något som är fel och då löser ju inte en napp problemet (förutom möjligtvis för en kort stund).
Det har faktiskt inte varit några problem alls. Ser dem en napp så är det ju klart att de tar upp den och stoppar den i munnen. Men de accepterar att man tar bort den när de vaknar eller om de lyckas snika till sig den i smyg.
Jag tror att det kan vara bra för dem. Dels för att underlätta avvänjningen i framtiden och dels för att främja jollret/talet (blir ju lite svårt med en grej i munnen).
Fast för den skull menar jag absolut inte att alla måste göra som oss eller att detta sätt är bäst för alla. Jag ville bara berätta hur vi gör det.
Dessutom kanske jag även bör tillägga att vi inte är helt omöjliga på denna punkt. Skulle jag t.ex. stå själv med dem i kassan på konsum och de plötsligt skulle blir vrålhungriga och jätte ledsna så skulle det ju inte vara helt uteslutet att ge dem nappen att greja med tills jag ka lösa problemet på annat sätt.. Man måste ju vara flexibel också. Särskilt med tvillingar där det t.ex. inte är möjligt att ta upp dem fran vagnen och bära dem.
 

Elly och Nadjas napp karriär i kronologisk ordning
Det började med smått och det gick lite segt i starten. Vi testade lite olika sorter. Men insåg att det var vanan som egentligen var det avgörande. När de väl fått kläm på det så tog de allt. Material och form har inte haft någon större betydelse på senare tid.

Nadjas  
                       EllysDe har alltid haft personliga nappar. Men det delas hej vilt ändå. I bland hittar man ju bara den andres napp.
Vi brukar ha två i skötväskan för vagnsbruk och en i vardera säng. Vi brukar alltså ha 4 nappar "aktiva" samtidigt och ibland en extra på det. Försöker byta varje månad men det är väl inte alltid som det efterlevs.
De enda nappara som fattas på bilden är de som de använder i sängarna just  nu. Det är nämligen förmiddags vila för tillfället.

Kommentarer
Postat av: Emma med trippeltrubbel

Önskar jag orkar vara så principfast när det gäller nappandet... Felix får bara ha när han sover eller om han slagit sig, men de små... där sitter proppen i för det mesta! De har ju nyligen lärt sig ta den, och det är bara såå skönt när det är tyst en stund. Är dock helt på din linje i tanken. Ska bara komma dit i handling med! Kanske löser sig när de blir äldre.Till veckan borde vi kunna få till en dejt tycker jag! Ska kika på vad du skrev, minns att du skrev några dagar. Minnet är bra men väldigt kort!

2008-09-05 @ 19:07:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0