Bvc: 10 mån kontroll.

Då var det dags för bvc igen då, 10 månaders kontrollen.
De fick godkänt på hörseltestet och vi kunde svara ja på alla utvecklingsfrågor (t.ex. om de ställer sig upp,  går längs med möbler).

Elly
Vikt: 7,055 kg.
Längd: 70 cm.
Huvudomfång: 43,7 cm.

Nadja
Vikt: 7,650 kg.
Längd: 71 cm.
Huvudomfång: 44 cm.

De växer på som vanligt. Längd och huvudomfång normalt och lätt under med vikten.
Vi fick som vanligt uppmaningen om att "ja, det skulle ju inte skada om de åt lite mer".
Jag förklarade som vanligt att det inte går och förklarade även att vi haft ganska mycket problem med maten - men att det aldrig berott på att damerna ätit kasst. Utan det beror helt och fullt på bvc jädra viktkurvor. De har hela tiden stressat oss att försöka ge mer mat än vad barnen vill ha. Vilkte förstör den naturliga matsituationen och resulterar i ledsna, oroliga föräldrar och irriterade barn. Efter varje vägning på bvc har matningen strulat jätte mycket och inte återgått till det välfungerande normala förrens oron över kurvorna lagt sig igen.
Dessutom äter de inte lite. Gröt på morgonen, varsin 8 mån burk + fruktefterätt till lunch och middag och 300ml välling till kvällsmat. Inga mellanmål då det gör att de äter mindre mat (och de får ändå i sig frukt till efterrät).
Jag sa att så länge deras vikt inte innebär någon risk för deras hälsa så tänker jag strunta i kurvorna och det tyckte bvc också. Elly och Nadja är ju pigga och nöjda barn som är helt normala i alla andra avseenden och det är ju det som är det viktigaste.
Ett bra bvc besök faktiskt!


För några dagar sen så var vi och höst-gungade. Vi är och gungar ganska mycket. Elly och Nadja tycker det är trevligt.


Nadja


Elly

I bland så tycker jag faktiskt att de är ganska lika? Förut har jag mest sett olikheter. Men när man jämför med andras barn så är de ganska lika varanndra ändå.
Att de är nästan helt lika i storlek och utveckling bidrar ju en del också.


Vem väger mest?

På tal om höst..
Nu är det faktiskt ruggit kallt ibland. Därför har pyjamaserna åkt på igen.tack (Elly och Nadjas) mommo för dem.
Så här har vi sängarna förresten.

Jag har tidigare lagt in en bild på Nadjas sköna sovstil. Men jag måste bjuda på en till.
Hon verkar inte vilja ge upp denna bekvämlighet.

 och


eller när man vill ligga närmare syster:
Sömnen genom tiderna


Inte ens ett dygn. På bb.

Den allra första tiden sov de tillsammans i spjälsängen, i vårt rum.


En gång i tiden fick de plats bredvid varandra i spjälsängen...


..och i soffan.


I förra vagnen.


Nadja


Elly


Elly as Dracula


Elly

Men efter hand ville de sova närmare mamma och pappa. Då fick de sova mellan oss. En hos pappa och en hos mamma. Jag låg hos den som ville ha tutte, vilket var svårt när båda ville. Tommy och jag bytte plats i sängen några gånger per natt. Amningen gick smidigt och vi fick massa efterlängtad sömn.


Nadja sussar hos pappsen..


Nadja boll.


På amningskudden.

Vid 3 månader sov de väldigt dåligt om dagarna och bar sig annorlunda åt på nätterna (låg t.ex. inte lika tätt inpå oss). Så vi testade att göra i ordning spjälsängen i gen och ge den ett försök. Vi började på dagtid och de somnade som två klubbade sälar så snart va lagt ner dem, släkt och gått ut. Innan hade de sovit där vi var men all rörelse, ljud och ljus hade nog börjat störa dem och därav den dåliga dags-sömnen.
Efter den lyckade dags-nattningen i spjälsängen så testade vi även att lägga dem där till natten och det var inga som helst problem. Förutom att mammsi och pappsi hade svårt att sova utan sina gosingar.

Så här sov de tillsammans i spjälsängen:


Flytta till varsin säng gjorde de vi 6 månaders ålder. Även det problemfritt.

Vid 8,5 månaders ålder fick de flytta in i eget rum och där sover de idag. Det gick också bra och ledde till bättre sömn för både dem och oss. Nu slipper vi väcka varandra och det rummet är bättre ljudisolerat.
Någongång i samband med detta stabiliserades även deras dygn ordentligt och man kunde vara säker på att de gick och la sig runt 20 och gick upp vid 8, med 2 sov pass på dagen. 

Vid 8,5 månaders ålder slutade Elly självmant att äta på natten och vid 9 månders ålder slutade vi ge Nadja någon mat på natt-mat. Detta har gått bra och vi får numera sova hela nätter ganska ofta.

Sömnen har alltid varit relativt oproblematiska för Elly och Nadja. De har kunnat somna in själva utan "stöttning" från oss och verkar vara trygga i hela sömn proceduren. De största problem vi haft är att vi inte vant dem med att somna tillsammans och måste lägga dem en och en samt att de kan väcka varandra.

Allt detta skrivande om sömn gör mig ohyggligt trött. Godnatt!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Vad mysigt det ser ut att gunga! Har inte testat det ännu, möjligtvis är det något för Isabella. Samuel sitter lite dåligt fortfarande. Håller med dig om att bvc kan hålla sina kurvor för sig själva så länge barnen äter duktigt. Våra äter ju heller inga mellanmål för att inte förstöra aptiten på de större målen. /Jenny (JewelGirl på FL)

Postat av: Tommy

Titta lampan:P

2008-09-01 @ 22:05:45
URL: http://viasualwombat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0