Första tänderNA

Ja, i plural alltså. Både Elly och Nadja har fått sina första tänder idag!
Eller om de kom upp idag eller i går eller nått sånt vet vi ju inte med exakt säkerhet. Men de måste vara jätte nya iaf. De syns knappt, men känns som en vass kant.
Det är samma tand på de båda fröknarna, vänster framtand nere (den som brukar komma först) och de är lika mycket uppe.
Vi som nästan hade gett upp hoppet om några gaddar.
Det är faktiskt lite kul att de kom exakt samtidigt. Så behöver det ju inte alls vara, eller rättare sagt så är det nog ganska ovanligt. Jag tror inte ens enäggs brukar få så. Men Elly och Nadja har ju alltid varit väldigt lika i utveckling, storlek m.m.  Jag tror nästan att vi har ett par enäggingar som gömmer sig i våra tvåäggs.
Vi har ju alltid sagt att vi hoppas att de får tänderna samtidigt så vi får ta tand-gnälligheten på samma gång. Så det kanske var någon som hörde vår önskan. Får se hur det blir med resten av tänderna.
Dags att börja borsta tänderna nu:-) Det blir spännande. Får se om de går med på att öppna munnen.. knappast.

Stora tjejer med sina första (vampyr-) tänder


Nadja


Elly

Vi har faktiskt inte märkt av någon gnällighet, drägglande eller andra tecken. Så tänderna var en riktig överraskning. Men det kanske kommer när de ska komma upp ytterligare? När i processen är det gnälligheten ska infalla?

Det enda ovanliga som har hänt är att Nadja haft ordentliga kriser om nätterna. När hon vaknat så har hon inte kunnat somna om utan bara skrikigt och gråtit. Ibland har det tagit upp emot en timme innan hon lugnat sig och somnat.
Vi har tolkat det som nån typ av separationsångest då hon i samband med detta även blivit väldigt mammig. Man det skulle kanske kunna bero på tanden också?
Det känns som om det måste bero på någonting då det är helt olikt henne. Vi har nästan aldrig haft några problem med sömnen. Även om tjejerna i perioder vaknat mycket och ätit ofta på nätterna så har de alltid somnat om snabbt och själva.
Men hur som helst så verkar det ha löst sig nu. I två nätter va det jätte jobbigt, men nu har det varit två nästan helt normala nätter. Så vi hoppas att det var övergående.

Elly har varit sitt vanliga jag. Med möjligtvis lite väl orimliga krav. Hon har alltid haft problem med att någon eller något står i hennes väg. Om det så bara är en centimeter i vägen så gnäller hon på ett sätt som skulle göra comhems kundtjänst grön av avund. Varje cell i hennes kropp ger uttryck för ren frustration och sju svåra år-mentalitet.
Visst förstår vi att det inte alltid är lätt att vara liten och påväg någonstans. Men man undrar ju om det inte vore lättare att någon gång försöka gå runt i stället för igenom. Fast Nadja förstår jag, kuddarna i sängen förstår jag, bordet är helt ok.. men när hon nu börjat skälla och butta på väggarna så kan jag inte annat än fundera på vad som flugit i flickebarnet. En lektion i rimlighet och propotioner vore kanske på sin plats.


Idag va det ganska fint väder. Men det känns som om hösten är på väg. Hoppas vi har några soldagar kvar i alla fall. Fast hösten är nog min favorit årstid. Inget dåligt med den och så fyller gullisarna 1 år. Shit.. det närmar sig.
Men nu är det fortfarande sommar och då klämmer vi in ett par sommriga balkonbilder .


Nadja och mammsi på balkongen. Mammsi trött.


Elly och pappsi på balkongen.


I dag på kappahl hände det som bara inte får hända.
För en vecka sen så hade vi köpt svindyra klänningar till tjejerna. 99 kr/st (ok, kanske inte svindyrt. Men svindyrt för oss). Vi tyckte att de var så fina att de var värda det. Men redan dagen efter så började oturen med att det fina vädret var över och idag när vi var inne i butiken igen så vad ser vi om inte klänningarna på halva reapriset = 40 kr/st!
Gaahhhhh! Man kan ju bli tokig för mindre. Sliter mitt hår.. eller vad som finns kvar efter Elly och Nadjas 9 månaders hår-masaker.
Men man får väl skylla på att man är lite av en nöt som inte fattade att de snart skulle rea ut alla sommarkläder.

Kommentarer
Postat av: Hannah

Vad söta de är de små busarna! Och du skriver riktigt roligt, bra söndagsunderhållning.

Hälsa och gratulera till de första tänderna! =)

Kram

2008-08-17 @ 20:15:52
Postat av: Linda

Tack tack:-)

Det ska jag göra. Jag kan ge dem ett varsit tand-kli från tant Hannah.

Vart är din blogg förresten? Jag hade koll på den för länge sen men nu har den fallit bort. Finns den kvar?

2008-08-17 @ 20:25:24
URL: http://mina2hjartan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0